Logo-paars-met-onderschrift.png
Protestantse Gemeente Den Burg
 

Opdracht: Herbestemming

Het uitvoeren van een onderzoek naar profilering van de Protestantse Gemeente Den Burg 
Maken van een visieplan
Het uitvoeren van een inventarisatie en het verzorgen van aanvragen van mogelijke subsidies, fondsbijdragen en sponsoring.

De kerken in Nederland hebben te maken met leegloop. Veel kerkgebouwen worden daarom verkocht of herbestemd. Ook op Texel speelt dit probleem. De Protestantse Gemeente Den Burg bezit twee kerkgebouwen die ze in gebruik willen delen met anderen. Om tot een uiteindelijke doorbestemming te komen is VIND bezig te onderzoeken hoe de kerk zich naar buiten toe wil manifesteren en met welke partners ze in zee wil. Dit onderzoek leidt naar een visieplan voor korte en lange termijn. Uit de daaruit geformuleerde aanbevelingen kan door VIND gericht met de fondsenwerving worden gestart.

 

De Burght is het kerkgebouw dat prominent in het centrum van het dorp Den Burg ligt. Het kerkgebouw De Poort van de voormalige gereformeerde gemeente ligt op nog geen honderd meter van De Burght. De grote kerk is een rijksmonument. De Poort heeft geen monumentale status, maar kent wel een bijzondere lokale historie.

de vijfig aanwezigen discussieren tijdens de vierde bijeenkomst  in kleine groepjes
IMG_0492
IMG_9143 (2)
IMG_9674
interieur de Poort
IMG_9141
IMG_0435
IMG_0484

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.