Logo-paars-met-onderschrift.png
Luchtvaart en Oorlogsmuseum Texel

 

Opdracht: Museumvisie & expositieplan
Maken van een collectieplan
Ontwikkelen/Maken van een museumvisie en expositieplan
Inventarisatie en het verzorgen van aanvragen van mogelijke subsidies en fondsbijdragen voor onderdelen van het Atlantikwallproject Texel dat weer onderdeel is van het project Atlantikwall Wadden.

 

Om het straks vanuit het museum de bezoekers goed te informeren over oa. de Atlantikwall en de Georgische opstand in april 1945 op Texel zijn aanpassingen nodig in exposities en presentaties. VIND verzorgt in aanloop naar dit proces een collectieplan, museumvisie en expositieplan.
Daar waar nog financiering  nodig is voor het verder zichtbaar en toegankelijk maken van onderdelen van de Atlantikwall op Texel verzorgt VIND de fondsenwerving.

Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel zet zich samen met andere partners rond de Waddenzee in om de restanten van de Atlantikwall zichtbaar en toegankelijk te maken. De Atlantikwall is de verdedigingslinie van nazi-Duitsland langs de Europese westkust om een invasie van de geallieerden te voorkomen. Op Texel zijn veel bunkers verdwenen maar verspreid over het eiland zijn er nog verschillende bewaard, echter nauwelijks zichtbaar.

 

selectie voor tentoonstelling
museum
presentatie voor vrijwilligers
presentatie voor vrijwilligers
foto museum collectie
bunker atlantikwall
museum
museum